SİİRT BATTANİYESİ İMALAT VE SATIŞ MAĞAZASI
SİPARİŞ HATTI: 0542 368 50 37
http://www.siirtbattaniyesi.gen.trhttp://www.siirtbattaniyesi.gen.trhttp://www.siirtbattaniyesi.gen.tr
 http://www.siirtbattaniyesi.gen.tr
Site Haritası

ANASAYFA


     ÇİFT KİŞİLİK SİİRT BATTANİYESİ

   
Ürün Kodu : 01
Üretici : GÜREL TİCARET
Fiyat : 1100 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
siirt'li ustaların ürettiği siirt battaniyesi dokuma tezgahlarında üretilemektedir. el yapımıdır.her türlü sipariş alınır.
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Siirt’in En Doğal Ürünü Olan Siirt Battaniyesi
Siirt Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Kuzeydoğu ucunda yer alır. Nüfusu 314.153 olan bu şehir çok sıcak, misafirperver, hoşgörülü, saygı değer insanlara sahiptir. Yaz aylarını kurak ve sıcak kış aylarını sert karasal iklim ve dört mevsimi ise bütün doğal şartlarıyla yaşar. Kısacası yaz aylarında ayrı, kış aylarında ayrı güzel ve gezilecek yerlere sahip olan, her mevsim gidilebilecek bir şehirdir.

Bu şehrin bu kadar güzel ve bu kadar sıcak insanlarla dolu olmasının yanı sıra bir de el dokuma sanatını icra eden sıcak da bir esnafı vardır. Peki nedir bu el dokuma sanatı? Hayvancılığa müsait olan iklimi sebebiyle burada tiftik keçileri yetiştirilmektedir. Doğduğu yer Ankara olan bu tiftik keçileri tüm dünyaya yayıldıktan sonra adı Ankara (Angora) keçisi olarak da bilinir. Bu keçilerin her biri senede en fazla iki kez kırkım yapılabilir. Her bir keçiden yılda en fazla iki kerelik gerçekleştiren kırkım, sahibinin yetiştirmesine göre 6 veya 8 kilogram arasında tiftik verir. Keçi sahibi eğer keçisini iyi otlatmış ondan süt sağmamış ise tiftikleri çok sağlam, parlak ve esnek olarak alabilir. Süt sağmamış dememin sebebi de ancak oğlaklarına yetecek derecede süt üreten tiftik keçilerinden süt sağılır ise, elde edilecek tiftik oranı hem az hem de esnekliğini, parlaklığını kaybetmiş bir tiftik olacaktır.

Tiftik keçisinin yapağısından, yani kılından üretilen Siirt battaniyesi Siirt’in en doğal ve en gerçek ürünüdür. Ham maddeye hiçbir ek madde karıştırılmadan tamamen el ile dokunan Siirt battaniyesi kış aylarının en büyük yardımcısı diyebiliriz. Tiftik keçilerinden üretilen el dokumaları battaniyeler çok uygun fiyatlara satılmasının dışında hediye edilecek ürün olarak da kullanılıyor.

Siirt battaniyesinin Doğal Olmasından Kaynaklı Bazı Bilgiler:

  • Ultraviyole ışıklarından koruyan ve mikrobu kırıcı etkisi olan keçi yapağısından üretiliyor.
  • Keçi yapağısı atkı, hırka, yelek, çorap gibi giyim sektörlerinde de el örgüsü olarak satılıyor.
  •  Hiçbir değişime uğramadan üretilen giyim malzemeleri veya battaniyeler sıcak tuttuğundan dolayı hasta olmanızı da engelliyor.
  • Kırkılan keçi tiftikleri, esnaf pazarında kırkıldıkları an haliyle satılıyor.
  • Ham yünü satın alan esnaf nerede kullanacaksa ona göre şekillendiriyor. Yani yünü satın aldıktan sonra diğer aşamalar tamamen esnafa kalıyor. Bu aşamaları yapmak istemeyen esnaf her aşamada yünü satın alabiliyor. Aşamalar kırkma, yıkama, bükme (Yani ip haline getirme. Daha çok kadınların gerçekleştirdiği bir aşamadır.), daha sonra tahta dokuma makinalarına yerleştirilerek dokumaya başlama işlemlerini takip ederek devam ediyor.

Siirt battaniyesi bu kadar doğal olması durumunda bile daha çok pahallı olması gerekirken çok uygun fiyatlara satılıyor.Siirt battaniyesi ne uyurken üzerimize örtüp kış aylarında ısınabileceğimiz, süs yapıp duvara asabileceğimiz, kanepe veya çekyat üzerine serebileceğimiz ve bizlerin her alanda yardımcısı olabileceği bu ürüne nankör davranmamalıyız. Yetiştirilen keçilerin masraflarından tutup dokuma masraflarına kadar, bir de işin içine alın teri, el emeği ve harcanan zamanı katarsak söylemek istediğimi anlayabiliriz.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj